28. juni, 2013 af Tåsingeskolen

I dag sender vi alle vores elever, jeres børn, på skole-sommerferie! Børnene glæder sig uden tvivl til flere uger uden den daglige skolegang og lektier. Nu er der tid til andre udfoldelser sammen med familie og venner. Sådan skal det være for at samle fornyede kræfter og gribe dagene fra andre vinkler.
Vi voksne er ved at lægge de sidste brikker på plads i planlægningen af det kommende skoleår, og vi glæder os såmænd også til at puste ud efter et godt, travlt og til tider turbulent år.

Vi har i 2012/13 været igennem processen med ny arbejdstidsaftale for vores medarbejdere. Men inden den faldt på plads ved et regeringsindgreb i slutningen af april, måtte vi alle igennem en måneds KL-lockout af skolens overenskomstansatte lærere. Det gav selvfølgelig turbulens for både elever og forældre, og det var også en hård tid for personalet, som bare gerne ville tilbage og undervise. Heldigvis trak konflikten ikke ud, og vi er i fællesskab kommet videre efter sårene, som jeg fornemmer er ved at heles.

Lige i starten af maj måned, da konflikten netop var afsluttet, og vi alle igen var samlet på skolen og godt i gang i de sædvanlige rammer, havde vi besøg af fotograf Geir Haukursson, som skulle tage billeder ude og inde af skolens tre afdelinger til vores nye hjemmeside. Når jeg i dag ser på billederne, så kan jeg kun blive glad. For billederne emmer af glæde, leg og bevægelse, læring, kammeratskab, og fællesskab i fine og rummelige faciliteter i vores tre afdelinger.

Hvis I ikke allerede har været inde på skolens nye hjemmeside, så brug lidt tid på at besøge tåsingeskolen.dk – herfra kan I også logge jer på forældreintra.

Vi har al mulig grund til at være glade og stolte over, at vores skole nu har fået en hjemmesideprofil og et flot nyt logo, som netop afspejler Tåsingeskolen, vores dagligdag og den forrygende faglige udvikling, vi kontinuerligt har gang i.

I det kommende skoleår skal vi gøre os klar til at implementere den nyligt vedtagne skolereform. Det bliver et spændende arbejde, som jeg er sikker på, at vi vil lykkes med til glæde og gavn for vores elever. Vi har da også allerede et godt udgangspunkt med både helhedsskole og idrætsskole. Det inkluderende læringsmiljø er vi også godt klædt på til at arbejde videre med. I den forbindelse vil jeg anbefale jer at se filmen ”Inklusion”, som er udarbejdet på Tåsingeskolen i samarbejde med Filmkompagniet og Nationalt Videncenter for Inklusion og Eksklusion. Der er link til filmen fra forsiden af tåsingeskolen.dk i boksen Aktuelt.

Eleverne har i dag fået skemaerne for skoleåret 2013/14 med hjem i papirform, senere lægger vi dem ind på skoleintra og på tåsingeskolen.dk

For udskolingens elever, forældre og personale er der for kommende skoleår den forandring, at Lina Johansen er ny afdelingsleder for udskolingen. Lina er fortsat også afdelingsleder for mellemtrinet på Sundhøj.

Hermed ønsker jeg jer alle en dejlig sommer! Vi glæder os til at se jeres børn igen her på Tåsingeskolen mandag den 12. august.

De bedste hilsener
Kasper Føns, Skoleleder